Uw hele gebouw comfortabel tegen minimale kosten

besparing-40-procent-200x200

Waarom eNeef?

De huidige staat van veel verwarmingsinstallaties voldoet niet aan deze tijd, wat resulteert in slecht comfort, energieverspilling en hoge stookkosten. De onderliggende oorzaak is de verouderde kijk op verwarmingsinstallaties en een gebrek aan kennis van nieuwe technieken en innovaties. Daar wil eNeef structureel iets aan veranderen, door de nieuwste energiebesparende oplossingen en technologische innovaties te combineren met duurzame vormen van energieopwekking.

eNeef BV streeft naar versnelling in energiereductie voor zowel huishoudens als kantoren, overheidsinstellingen, woningcorporaties, scholen en zorginstellingen. We zijn continu bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van energiebesparende oplossingen en duurzame vormen van energieopwekking. Het uiteindelijke doel daarvan is om de wereld op weg te helpen naar energieneutraal.

Wij zijn expert op het gebied van efficiënt energiegebruik in de gebouwde omgeving. Aan de uitvoering en toepassing van onze producten besteden we de grootste zorg. eNeef BV kan bogen op ruim een halve eeuw ervaring op het gebied van verwarmingsinstallaties. Wij werken samen met de besten uit de branche bij toepassing van onze producten.

Helaas is het echter nog steeds gangbare praktijk om een verwarmingsinstallatie in te stellen op de vastgestelde vollast situatie – de maximaal benodigde capaciteit in extreme situaties. Het grote nadeel van deze werkwijze is dat er daardoor in de meest voorkomende, normale dagelijkse omstandigheden onnodig veel warmte verloren gaat. In combinatie met een niet of slecht ingeregelde installatie geeft dat veel problemen en klachten. Een greep uit de problemen en klachten:

  • het is te warm of te koud
  • slechte warmteverdeling door het gebouw
  • hogere stookkosten door inefficiënt stoken
  • hoorbare stromingsgeluiden door de leidingen

Deze problematiek wordt door eNeef aangepakt. Op een snelle, efficiënte en kosteneffectieve manier. Direct na installatie stijgt het comfort en dalen de energiekosten.

Wat biedt eNeef?
eNeef biedt is een gebouwbeheersysteem met een unieke, vermogens gestuurde zoneregeling, die direct bespaart. Dit product, de eNeef Utility, berekent de warmtevraag per zone en communiceert deze met de warmtebron. Hierdoor wordt er nooit meer warmte aanmaakt dan nodig is. Met de eNeef Utility is uw hele gebouw comfortabel verwarmd tegen minimale kosten.

Wat doet de eNeef Utility?
De eNeef Utility is een gebouwbeheersysteem dat de voorkomende problemen in verwarmingsinstallaties oplost door rekening te houden met alle factoren die invloed hebben op de binnentemperatuur. De geïntegreerde zoneregeling van de eNeef berekent uiterst nauwkeurig hoeveel warmte er waar en wanneer nodig is en stemt het vermogen van de warmtebron daar op af.

voor_na

Door vraag en aanbod op deze manier op elkaar te laten aansluiten, wordt er op een efficiënte en kosteneffectieve manier voor het gewenste binnenklimaat gezorgd. Met eNeef is uw hele gebouw comfortabel tegen minimale kosten. Een besparing van 40% is meer regel dan uitzondering.

Stel uw vraag

Wilt u graag meer weten of heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of bel één van onze adviseurs.